The City That Never Sleeps
@syutampan here! welcome pepps!<333




posted : Friday, 26 October 2012
title : Hari Raya AidilAdha
Hello everyone! okay harini syu nak cita pasal hariraya aidiladha. so yeah, harini best gila!! mmg syu rasa, raya haji lebih best dari raya puasa yg lepas!:) tak tahu doh kenapa tapi best gila raya haji ni. pagi pagi lagi dah bangun, lepastu siap siap nak pegi smbhyg raya. heeee, then enda datang amik lepastu terus pegi smbhyg. then gerak pula pegi kubur.. masa dekat kubur tu, ya allah.. sumpah terkejut! sbb nampak Anas. hahaha tak sangka kot boleh nmpk dia kat situ. then tersengih sengih mcm kera hihi.:D k lepastu kitaorg ramai ramai balik rumah syu sbb mak syu dah masak. makan makan apa smua, then gerak pula pegi rumah tok syu. okay sblum pegi rumah tok syu tu, makcik syu yg duaorg ni ada tanya pasal kawan syu.. diaorg tanya mcm ni.. "kawan acu yg comel comel tu nama apa?'' ''ohh zulaikha?'' ''haa, mana dia? tak mai ka?'' then sorg lagi makcik aku cakap ''haa gaduh lagi ka? tak habih habih dok gaduh. sat kawan sat gaduh'' ''eh manada gaduh.. kami kawan lagi laa'' ''ya ka kawannn?'' ''ya lahhh'' then salah seorg dari diaorg cakap ''Achu, kita ni kalau nak berkawan, jangan rapat sgt.. nnti mula lah nak gaduh, terasa, tarik muka semua. lainlah kalau dah kawan lama. mcm enda dgn kak sharina. kawan dari darjah satu smpai lah skrg.. lama tau.'' then syu mcm diam ja. malas nak ckp apa apa. tapi sbnrnya, betul jugak apa yg enda cakap tu.. hm, nevermind.. syu fikir satu ja, kalau ada jodoh, tak kemana. k lorhh, smbung balik cita pasal raya. lepastu kita terus gerak pegi rumah tok syu. sampai sampai sana terus nmpk cousin syu. haha cousin syu si gila tu lahh.. then, makan makan apa smua. lepastu sorg dari cousin syu ni nak SPM tak lama lagi. tapi dia still lemah dalam maths. huh, then lepas makan apa smua, kitaorg ada buat sesi pembelajaran haha.

A'aah. kebetulan, enda dgn pakcik syu ni terer maths. jadi apa lagi? haha. sumpah lawak kot. ''Sesi pembelajaran sempena HariRaya AidilAdha bersama Ustaz Herman'' muahaha, kita bagi nama tu.~ habis lah pakcik pakcik and makcik makcik syu kena perah otak ajar cousin syu tu maths. alaa maklum lah, dah berbelas belas tahun tak pegi skolah. haha, then diaorg smua belajart, syu dgn Hajar si Gila tu pegi lepak.. kitaorg bosan sgt, kitaorg buat video parody yg 5 days MC tu. ntah apa apa ja. tapi lawak kot. hahaha :D k lepas habis semua, kitaorg pun balik. tapi yg syu pelik sgt harini, syu takda nmpk satu apa kprban punn.  tapi syu baru tahu yg, kalau hari jumaat, tidak digalakkan utk berkorban. sebabtu banyak yg korban esok.. hm, tu ja yg syu nak share dgn korg. nnti apa apa, syu updated lagi yaa, so bye bye guys!<3